A városi áruszállítás minden nyűgjére és kérdésére választ szeretne adni az Iveco Vision koncepciójármű. A hannoveri IAA haszonjármű-kiállításon bemutatott furgon a forgalmi bunyóknak ellenálló, műanyag karosszériapanelekkel, illetve a manőverezést megkönnyítő, áttört szélvédőoszloppal segíti az urbánus közlekedést. 

Az áttetsző tetőnek nincs semmi értelme, hacsak nem a jobb közérzet, ami biztonságosabbá teszi a munkavégzést. 
A jobb oldali tolóajtó az utasülés helyén kapott helyet, ami nyilván abban nyer értelmet, hogy a szokásos kettő helyett egyetlen nyílászárót kell csupán kialakítani, ami olcsóbbá teszi a gyártást. A beszállást egyébként itt lenyíló fellépő segíti. 
Magától értetődő a kisfogyasztású LED-es fényszóró
Magától értetődő a kisfogyasztású LED-es fényszóró

Konnektoros hibrid haszonjármű az Ivecótól

Konnektoros hibrid haszonjármű az Ivecótól

Magától értetődő a kisfogyasztású LED-es fényszóró
Konnektoros hibrid haszonjármű az Ivecótól 10
Konnektoros hibrid haszonjármű az Ivecótól 11
Konnektoros hibrid haszonjármű az Ivecótól 12
Konnektoros hibrid haszonjármű az Ivecótól 13
Konnektoros hibrid haszonjármű az Ivecótól 14
Fotó megosztása:
Konnektoros hibrid haszonjármű az Ivecótól 15
A tanulmány különlegessége a teljesen automatikusnak mondott rakománykezelő rendszer, amely érzékelőivel azonosítja a tételeket, és tájékoztatja a vezetőt, hogy a szállítási rend fényében mit hova helyezzen a raktérben, majd a berakodott árut automatikus rögzítő rendszer biztosítja. 
Az Iveco Vision természetesen hibrid hajtásláncot kapott, amelynek részleteire ugyan nem derül fény a cég közleményéből, de mivel városi környezetben tisztán elektromosan tud haladni a jármű, minden bizonnyal nagykapacitású konnektoros hibridről van szó. 
A járműnek a kezelőfelülete is egyedi: felül nyitott, kétszarvú kormánya értelmetlen, az viszont jópofa ötlet , hogy a műszerparknak része egy táblagép, illetve hogy a tolatókamera képét a panoráma tetőre vetítik ki – bár ez utóbbinak szintén nincs semmi gyakorlati értelme.
Konnektoros hibrid haszonjármű az Ivecótól 16