Katonai konvojok indulnak hétfőn Szolnokról az újdörögdi Balaton-felvidék gyakorlótérre. A járművek több főútvonalon és autópályán is közlekednek majd – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap az MTI-vel.

Útrakelnek a magyar katonák 1
Útrakelnek a magyar katonák 2

Útrakelnek a magyar katonák

Útrakelnek a magyar katonák

Útrakelnek a magyar katonák 6
Útrakelnek a magyar katonák 7
Útrakelnek a magyar katonák 8
Fotó megosztása:
Útrakelnek a magyar katonák 9


A közlemény szerint a Közös Fellépés 2014 elnevezésű gyakorlatsorozathoz tartozó “Kivételes megoldás 2014” gyakorlat keretében két katonai menetoszlop indul a szolnoki Magyar Honvédség 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóaljtól Újdörögdre.
    
Az első konvoj előreláthatólag hétfőre virradó éjjel 2 órakor indul útnak és reggel 9 órára érkezik meg Újdörögdre a 4-es út, a 40-es út, az M5-ös, az M0-ás és az M7-es autópálya, a 710-es, a 73-as és a 77-es út érintésével.

Az oszlopban 16 gépjármű, köztük toronyfegyverrel felszerelt HMMWV harcjárművek, Mercedes terepjárók, pótkocsis RÁBA tehergépjárművek és Mercedes katonai mentő halad majd. A második konvoj előreláthatólag hétfő este 9 órakor indul útnak, hasonló útvonalon, az elsővel megegyező járművekkel, és előreláthatólag kedden hajnali 4 órakor érkezik meg Újdörögdre.

A katonai járművek mindkét esetben katonai rendészi felvezetéssel, az oszlop elején és végén katonai rendész gépjárművekkel közlekednek – tették hozzá.
   

Útrakelnek a magyar katonák 10


A HM azt kéri, hogy az említett útvonalakon közlekedők kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai konvojt, ezzel is segítve annak biztonságos és folyamatos haladását.
   
Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság és alárendelt katonai szervezetei őszi kiképzési sorozatot tartanak szeptember 8. és október 17. között a Bakonyban. A Közös Fellépés 2014 elnevezésű gyakorlatsorozaton csaknem 1300 katona vesz részt és négyszáz technikai eszközt használnak – olvasható a HM közleményében.

Kíváncsi vagy milyen járművek sorakoztak 10-20 éve a magyar hadseregnél. A Vezess.hu két cikkében is összegyűjtötte neked. Megismerheted IDE és IDE kattintva.

Forrás: MTI, Fotók:hnvedelem.hu