A FIA Kamion Európa-Bajonság hetedik fordulójában, Belgiumban elvették a magyar csapattól a pole-pozíciót. A zolderi versenypályán a tegnapi időmérőn Kiss Norbert ugyan a leggyorsabb kört futotta, azonban a super pole első körében egy hiba miatt lelassult, majd beállt a spanyol Albacete elé. Az ellenfél pedig emiatt rögtön óvást adott be, arra hivatkozva, hogy a magyar sofőr feltartotta őt. A bizottság igazat adott neki és elvette az Oxxo-csapat legjobb idejét. A második legjobb ideje a harmadik helyhez volt elég, így onnan rajtolhatott Norbi az első, szombati futamon.

A magyar istálló másik pilótája, Major Benedek nyolcadik lett az időmérőn, majd az első körben baleset miatt piros zászlót kezdtek lengetni, amit a tizenéves pilóta nem vett észre, ezért kis híján belerohant az előtte haladó Janiec kamionjába. Az ütközés elkerülése érdekében Major Benedek elrántotta a kormányt, de mivel Zolder nagyon szűk pálya, rögtön a betonfalnak csapódott, kamionja totálkáros lett.

A tegnapi első futamon Kiss Norbert apró hibát követett el, ami Albecete azonnal kihasznált és egyúttal a magyar kamion elé került. Bár az Oxxo-csapat rutinos pilótája ugyan néhány kör után visszaelőzte, végül azonban csak a második helyen ért be a célba. A második futamon Kiss Norbert a hetedik helyről rajtolhatott és ismét megelőzte Albacetet, majd sorban a többieket is köztük Rodriguez-t, Lackót és Reinert, mire viszont felért a második helyre, a már jó ideje az élen haladó Böesiger messze járt, így ismét a második helyen intette le a magyar pilótát a kockás zászló.

A szombati nap után Kiss Norbert hátránya 6 pont Hahnnal és 9 Albacetevel szemben, amin még ma lehet javítani, ugyanis az időmérő után kerül sor a harmadik és a negyedik futamra Belgiumban.