Az Anheuser-Busch sörfőző és forgalmazó vállalat úgy döntött, hogy teljes egészében CNG-üzeműre alakíttatja át houstoni dízelüzemű flottáját. A 66 darab nyergesvonatóba az amerikai Ryder System szereli be a sűrített földgázzal üzemelő, új generációs motorokat. A cég azért döntött a környezetbarát hajtás mellett, mert fontosnak tartja, hogy csökkentse a városlakóknak okozott kellemetlenségeket, hiszen bár mindenki örül a sörnek, a kamionok által okozott szmognak kevésbé. Az átalakítás után érkező alacsonyabb üzemanyag-költségekről szóló számláknak pedig feltehetőleg a cég is nagyon örülni fog.

Az Anheauser-Busch idén döntött a drasztikus lépés mellett, mivel ebben az esztendőben rekordmennyiségű, mintegy 17 millió liter sört kellett kiszállítania a vállalatnak. A cég számításai szerint, a teljes flotta átalakításával mintegy kétezer tonnányi szén-dioxiddal csökkenthető a járművek együttes károsanyag-kibocsátása évente. A cég ugyanakkor várhatóan a más amerikai nagyvárosokban dolgozó járműparkját is környezetbarátabbá teszi, mivel júniusban a Anheuser-Busch arról döntött, hogy 2017-ig 15 százalékkal csökkenti teljes flottájának károsanyag-kibocsátását.

A dízelüzeműnél lényegesen könnyebb, sűrített földgázzal üzemelő, 12 literes motorok 23 százalékkal kevesebb üvegházhatást okozó káros anyagot bocsátanak ki a hagyományos változatokkal szemben. Ez a mennyiség nagyjából 420 személyautó levegőszennyezésével megegyező különbséget jelent.