Egy gyűjtő számára tökéletes vétel lehetne, de ki akarna venni egy olyan járművet, melyhez korábban tömeggyilkos keze tapadt? A mintegy 400 ezer fontért (vagyis közel 152 millió forintért) eladásra kínált Wanderer W11/1-es katonai terepjáró kifejezetten jó állapotban van. Eredeti tulajdonosa Heinrich Himmler, a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt magas rangú vezére,  valamint a Schutzstaffel (SS) vezetője volt. A náci tábornok Hitler után a második legbefolyásosabb politikus volt a Harmadik Birodalomban és ő vezette a koncentrációs táborokat, a haláltáborokat, valamint a bevetési csoportokat.

Az angol Daily Mail információi szerint a jármű jelenleg a németországi Oldtimer Agency-nél van. A terepjáró eredeti tulajdonosa, Michael Fröhlich szerint az első komoly érdeklődő egy neonáci nézeteket valló férfi volt. A német azonban nem járult hozzá, hogy az Oldtimer Agency neki értékesítse tovább a járművet, Fröhlich ugyanakkor bízik abban, hogy előbb-utóbb egy gazdag amerikai gyűjtő jelentkezik érte. Korábban a terepjárót történészek azonosították be és csak egy szerencsés véletlennek köszönhetően került vissza Németországba. A Wanderer W11/1-est sokáig egy lettországi múzeumban őrizték, azonban a Rigában működő intézmény 1991-ben csődbe ment.
Árulják a náci vezér terepjáróját 1
Árulják a náci vezér terepjáróját 2

Árulják a náci vezér terepjáróját

Árulják a náci vezér terepjáróját

Árulják a náci vezér terepjáróját 5
Árulják a náci vezér terepjáróját 6
Fotó megosztása:
Árulják a náci vezér terepjáróját 7 A jármű Chemnitzben készült, amelyet a kommunizmus ideje alatt Karl Marx Stadtnak hívtak. A gyártó később Münchenbe költözött és egészen hosszú ideig, 2010-ig működött. A Wanderer W11/1-esben négy ülés található hajtásáról pedig háromliteres, 65 lóerős motor gondoskodik. A jármű legfeljebb 90 kilométer/órás sebességgel képes közlekedni, 100 kilométeren 15 litert fogyaszt. A terepjáró az óra állása szerint 101 388 kilométert tett meg matuzsálemi hosszúságú élete során.