A brit gyártmányú autóbuszok meglehetősen ritkák régiónkban, Közép-Európában. Ezért is volt nagy hír, amikor a lengyel fapados autóbusz társaság augusztus 20-án bemutatta új szerzeményeit Varsóban. A PolskiBus.com flottája bővítése során az Alexander Dennis Limited (ADL) gyártónak szavazott bizalmat, ezért a magántársaság járműparkja 20 darab új  “Elite i” típusú busszal bővült.

A brit Plaxton-csopothoz tartozó ADL karosszáló a Volvo B11R típusú alvázakra építi az Elite i modelleket.  A lengyelek által vásárolt példányok érdekessége, hogy két ajtószárny található elől. A hagyományos utasforgalomban általában csak az első van használatban, a második használatára pedig akkor van szükség, ha kerekesszékkel utazó utas kívánja igénybe venni a vég szolgáltatásait. Az Elite i modellben az erre a célra fenntartott peronnak köszönhetően lehetőség van mozgássérült utas szállítására is, ami egyelőre ritkaságnak számít a távolsági közlekedésben.

Fapados buszokkal jöhetnek a lengyelek 1
Fapados buszokkal jöhetnek a lengyelek 2

Fapados buszokkal jöhetnek a lengyelek

Fapados buszokkal jöhetnek a lengyelek

Fapados buszokkal jöhetnek a lengyelek 7
Fapados buszokkal jöhetnek a lengyelek 8
Fapados buszokkal jöhetnek a lengyelek 9
Fapados buszokkal jöhetnek a lengyelek 10
Fotó megosztása:
Fapados buszokkal jöhetnek a lengyelek 11 A 15 méter hosszú, 2,55 méter széles és 3,9 méter magas autóbuszban 75 piros bőrülés kapott helyet. Az alacsony szén-dioxid kibocsátással rendelkező, 450 lóerős  Volvo-motorokkal szerelt járművek magas komfortot kínálnak az utasok számára. Fedélzetükön ingyenes, vezeték nélküli internet van, az ülések alá pedig 230 V-os csatlakozókat rejtettek el, így az utasoknak lehetőségük nyílik laptopjaik, telefonjaik feltöltésére. A járművek fedélzetén WC is megtalálható, így a hosszabb utazások elviselhetőbbé válnak a PolskiBus.com ügyfelei számára, akiknek komfortérzetét tovább növeli az ülések felett végigfutó, állítható erősségű légkondicionáló.

A 2011 óta működő magáncég több mint 8 millió utast szállított Európában. A jelentős utasforgalmat bonyolító társaság megalakulása óta – mostani 20 darabos vásárlással – 132 darabosra bővítette flottáját, melynek túlnyomó részét Van Hool gyártmányú magas felszereltségű buszok alkotják. A PolskiBus.com 1 zlotyért, vagyis átszámítva 73 Forintért ( + 1 zloty fogalási díj ellenében) kínál buszjegyeket Lengyelországban. A társaság a közelmúltban nemzetközi járatokat is indított, így már Prágába, Berlinbe és Pozsonyba is utazhatnak a lengyelek, október 1-től pedig újabb külföldi desztinációkkal bővül a társaság kínálata.