További 400 teherautó-vezetőt vesz fel a Waberer´s csoport a nyár végéig. A vállalat az év első felében már végrehajtott egy több száz fős bővítést, a mostani lépésnek köszönhetően azonban jelentősen nőhet a sofőrök pihenésre fordított ideje. A létszámbővítést egyéb iránt a flotta kétéves átlagéletkorának fenntartását és a kapacitás bővítését szolgáló, 1300 új szerelvény beszerzése teszi szükségessé. A bővítés éves szinten mintegy százmillió forint plusz kiadást jelent a Waberers’s International Zrt.-nek.

Az munkaerő állomány növelésének fedezetét a Waberer’s csoport 2014 első hat hónapjában elért, az elmúlt év azonos időszakához képest két számjegyű növekedése, valamint a fuvarozás bruttó költségfedezeti mutatója hasonló mértékű javulása tette lehetővé. Az első hat hónapban a vállalat közel négyezer sofőrje a tavalyi év azonos időszakához képest 8,7 százalékkal nagyobb távolságot, összesen 202 millió kilométert tett meg Európa útjain. A vontatók 100 kilométerre vetített üzemanyag-fogyasztása pedig csaknem 3 százalékkal csökkent. A kamionok rakottsága 91 százalék feletti, ami 1,8 százalékpontos javulást jelent.

A Waberer’s csoport legnagyobb piaca az első félévben változatlanul Németország, amelyet a fuvarvolumen és az árbevétel nagysága szerint sorrendben Magyarország, Franciaország, az Egyesült Királyság és Olaszország követ. A Waberer’s múlt évi árbevétele meghaladta a 452 millió eurót, ami 20 százalékkal több a két évvel ezelőttinél. A járműflotta évente 500 millió kilométert tesz meg Európában.