A DB Bus Regio 435 autóbusz beszerzéséről állapodott meg az egyik legnagyobb német autóbusz- és teherautó gyártóval, az MAN-nel. A német vasút tulajdonában lévő busztársaság a megállapodásnak köszönhetően városi és városközi kivitelű autóbuszokat helyezhet forgalomba a következő két évben. A tranzakció mintegy 100 millió euróba kerül a DB Bus Regio számára, ugyanakkor a szerződés további 380 jármű kedvezményes megvásárlását tartalmazza mintegy 90 millió euró értékben. 
Németország legnagyobb buszos közlekedési vállalata a Lion’s City, Lion’s City Ü szóló és a Lion’s City G/GÜ csuklós kivitelű típusok beszerzése mellett döntött. Az újonnan érkező modellek mindegyikét Euro 6-os motorokkal szerelik, valamint megtalálható lesz bennük a GPS topográfiai adatai által vezérelt sebességváltást-szabályozó rendszer is. A vezetéstámogató fejlesztés előnye, hogy minimalizálja a felesleges sebességváltásokat, ezáltal jelentős üzemanyag-megtakarítást tesz lehetővé. 
A DB Bus Regio a Deutsche Bahn regionális valamint városi járatainak üzemeltetését végzi. A társaságnak több mint kétezer autóbusza van (főként MAN és Neoplan) és legalább 22 alvállalkozóval dolgozik a viszonylatok zavartalan működtetése érdekében. A Deutsche Bahn emellett több mint 70 német és európai közlekedési szolgáltatóban rendelkezik részesedéssel, hazánkban a VT-Arrivában van tulajdoni része, mely többek között a BKK alvállalkozójaként tevékenykedik a főváros tömegközlekedésben.