Életet mentett a buszsofőr 1
Életet mentett a buszsofőr 2

Életet mentett a buszsofőr

Életet mentett a buszsofőr

Életet mentett a buszsofőr 7
Életet mentett a buszsofőr 8
Életet mentett a buszsofőr 9
Életet mentett a buszsofőr 10
Fotó megosztása:
Nem túlzás azt állítani, hogy az utas élete kizárólag a buszsofőr gyors reagálásán múlt július 24-én, csütörtökön a 277-es buszon. A BKV sofőrje a menetrend-szerinti járattal a Bosnyák tér irányából az Örs vezér tér felé indult, amikor arra lett figyelmes, hogy rosszul lett egy idős ember. Miután mentőt hívtak az ájult utashoz, járművezető úgynevezett hármas érzékeléssel megállapította, hogy nem mozog a beteg mellkasa, nem fúj ki levegőt, valamint a pulzusát sem érezte. 
A buszsofőr ezért mellkasi kompresszióval és egy hölgy segítségével befúvással tartották fenn a keringést a mentők kiérkezéséig. A mentők átvették a beteget, a sofőr pedig végig segítette munkájukat. A BKV és a Budapesti Közlekedési Központ egyaránt büszke Nagy Attila teljesítményére, aki helyzetfelismeréséért, bátor és szakszerű magatartásáért elismerésben részesült, emellett a BKV jutalommal is megköszöni kiemelkedő munkáját. A buszsofőr ezúttal ugyanis sokkal többet tett annál, mint ami a munkaköre kapcsán elvárható. 
A járművezetők nap mint nap felelősségteljes munkát végeznek, több száz ember biztonsága múlik rajtuk folyamatosan, és felelősséget vállalnak az utasokért, amikor volán mögé ülnek. Néhány esetben azonban nem csak a forgalmi helyzetekben kell helytállniuk, ezért  jó tudni, hogy lélekjelenlétüknek és felkészültségüknek hála életet is menthetnek.