2014 első félévében a Scania üzemi eredménye elérte a 4,276 millió svéd koronát, ami nyolcszázalékos növekedést jelent a tavalyi év hasonló időszakához képest. A szervizszolgáltatások, valamint a teherautók értékesítéséből származó bevételnövekedést ugyanakkor az árfolyamok negatív változása jelentősen mérsékelte. Jó hír ugyanakkor, hogy az európai rendelésállomány emelkedést mutatott az előző negyedévhez viszonyítva, ami javuló gazdasági helyzetet tükröz.

A Scania az elmúlt időszakban megerősítette helyzetét Európában, sőt 2014 második negyedévében erőteljesen növelni tudta piacrészét, ami többek között az Euro 6-os motorokkal szerelt termékválasztéknak köszönhető. A latin-amerikai rendelésállomány az előző negyedévivel azonos szinten maradt, ugyanakkor Ázsiában erőteljesen nőtt a Scania márkájú járművekre leadott rendelések száma. Az oroszországi keresletet viszont hátrányosan befolyásolták a régióban zajló események.

Buszok tekintetében a Scania jelentős BRT (Bus Rapid Transit) megrendeléseket kapott Afrikában és Latin-Amerikában. Az európai és ázsiai kereslet eredményeképpen a svéd gyártmányú motorok rendelésállománya is növekedett. A Scania hosszú távú tervei szerint a jövőben tovább növelné piacrészét a szervizek és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások terén. A legfrissebb tapasztalatok szerint ez jó irány, hiszen a svéd gyártó ilyen jellegű bevételei 5 százalékkal növekedtek az első félév során.

A pénzügyi szolgáltatások emellett szintén jó eredményeket hoztak. A második negyedév folyamán a Volkswagen ajánlatának elfogadásával tisztázódott a tulajdonosi szerkezet is. Az MAN-nel és a Volkswagennel folytatott együttműködés most már intenzívebbé válhat, amely alapot ad a vállalat 2020-ig felvázolt növekedési stratégiájához.