Sokat veszített szerencsejátékon egy fiatal kínai férfi, emiatt felgyújtott egy utasokkal teli buszt a dél-kínai Kantonban. Az üzemanyag felrobbanása miatt ketten meghaltak, 32-en különböző fokú égési sérüléseket szenvedtek. A rendőrség azonosította és szerdán a déli órákban Kanton belvárosában elfogta a bűncselekmény elkövetőjét, a 25 éves Ou családnevű férfit, aki beismerte tettét.

A sérülteket a város három kórházában látják el, nyolcan vannak intenzív osztályon. A helyszíni beszámolók szerint egy 28 éves várandós asszony testének a 40 százaléka megégett és lába is eltört. A legsúlyosabb állapotban egy 16 éves fiú van.

Bukott a szerencsejátékon, felgyújtott egy buszt 1
Bukott a szerencsejátékon, felgyújtott egy buszt 2

Bukott a szerencsejátékon, felgyújtott egy buszt

Bukott a szerencsejátékon, felgyújtott egy buszt

Bukott a szerencsejátékon, felgyújtott egy buszt 4
Fotó megosztása:
Bukott a szerencsejátékon, felgyújtott egy buszt 5 Legutóbb a hónap elején jelentettek hasonló esetet Kínában, amikor szintén gyújtogatás miatt lángba borult egy helyi járatú, turistákkal teli autóbusz a kelet-kínai Hangcsouban. Több mint harminc embert, köztük három kiskorút szállítottak kórházba. A tettes, egy 34 éves Kanszu tartományi férfi, a többi sérülttel együtt súlyos állapotban került kórházba. Ismerőseinek magányosságról és kilátástalanságról beszélt, tettének indítékát egyelőre nem közölték.

Júniusban Szecsuan tartományban egy 51 éves férfi gyújtott fel egy menetrend szerint közlekedő buszt. Hetvenhét embert szállítottak kórházba, a helyszínen csak a tettes vesztette életét. Kínában időről időre előfordulnak hasonló, olykor robbantásos vagy késeléses bűncselekmények, amelyek elkövetőiről többnyire az derül ki utólag, hogy hosszan tartó vitás ügyük volt a hatóságokkal, vagy családi konfliktus miatt döntöttek a “bosszúnak” e formájáról. A hivatalos közlés szerint általában “a társadalommal szembeni dühüket” fejezik ki ily módon az elkövetők.