A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága a tavalyi sikerre való tekintettel ismét közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai versenyt rendez. Az esemény célja, hogy megtalálják a fuvarozói szakma legjobbját, illetve, hogy hozzájáruljanak a biztonságosabb közúti közlekedéshez, illetve a szakma elismertségének növeléséhez.

A győztest nettó 1 millió forinttal jutalmazzák, emellett hazánk egyik legelismertebb kamionosa lehet. A különleges küldetésen résztvevőknek először egy online selejtezőn kell szakmájukkal kapcsolatos kérdésekre válaszolniuk, ezt követően pedig az elődöntőkön, majd a döntőben öt tengelyen bizonyíthatnak különféle ügyességi feladatok kreatív megoldásával. A végső megmérettetésen a legjobbak küzdenek meg egymással Európa egyik legkorszerűbb vezetéstechnikai tanpályáján, egy színes programokkal egybekötött családi napon.

A versenyen nem elsősorban a tapasztalat számít, hanem a tudás, a kreativitás és az ügyesség. A vezetéstechnikai megmérettetésre augusztus 15-ig lehet jelentkezni, az első elődöntőt pedig Miskolcon rendezik meg szeptember 20-án.