A belföldi menetjegy-értékesítési felületeinek fejlesztésének eredményeképpen a Pest megyei járatokon utazó utasok ezentúl már saját mobiljukon is felmutathatják menetjegyüket. Ugyanakkor az elektronikus jegyeket bármikor ellenőrizhetik az utazás időtartama alatt, a nyomtatott tikettekhez hasonlóan, ezért nem célszerű azokat törölni a leszállásig.
A fejlesztés eredményeképpen a vásárlónak utazás előtt nem szükséges a menetrendeket böngésznie, mivel az induló és érkező települések megadását követően az online jegyvásárlási rendszer csak azokat megállóhelyeket kínálja fel választásra, amelyek között van elérhető járat. Az új megoldás kiegészítő szolgáltatása pedig az elektronikus számlázás, melynek keretében az utas saját e-mail címére automatikusan megkapja a menetjegyekről szóló fizetési igazolást.

A megoldás nemcsak papír- és környezetbarát, hanem segítségével a Volánbusz belföldi pénztárait is tehermentesítheti. Az új belföldi online értékesítési felület teljes mértékben elérhető már angol nyelven is. A közlekedési társaság arra számít, hogy a fejlesztés eredményeként sokkal kevesebb vásárlási kísérlet hiúsul meg, illetve az online elővétel is bővül.

Forrás: MTI