Mától a főváros forgalmában is fontos szerepet betöltő agglomerációs vonalak közül a Diósdra közlekedő 13-as, 13A, 113-as és 113A, valamint a kamaraerdei 287-es és 287A vonalon is új, alacsonypadlós és akadálymentesített járműparkkal veszi át a közösségi közlekedés szolgáltatási feladatait a Volánbusz.

Diósdra három darab, Kamaraerdő és Budaörs felé pedig négy darab szóló MAN A21 Lion’s City-vel utazhatnak az utasok. A járatok Budatétény közlekedésében is jelentős szerepet töltenek be Budapesten. Az agglomerációs vonalakra érkező, összesen 167 db klimatizált, alacsonypadlós és környezetbarát autóbusszal számottevően nő a szolgáltatás színvonala az érintett vonalakon, hiszen ezeken a járatokon eddig többnyire használt, vagy koros buszok közlekedtek.

A társaság a péceli, a solymári, a pilisborosjenői, a remeteszőlősi, a nagykovácsi, a gyáli, a kamaraerdei és a diósdin kívül további öt (budaörsi, budakeszi, szigetszentmiklósi/lakihegyi és törökbálinti) agglomerációs járatcsoportot vesz át június végéig ütemezett időpontokban.

Az MAN A21 Lion’s City A21 típusú autóbusz fedélzetén kamerarendszer működik, a komfortos utazáshoz pedig a légkondicionáló is hozzájárul. Az új szóló buszokat a közösségi közlekedésben Magyarországon először megjelenő, Euro-6-os normának megfelelő motorral és a környezetterhelés csökkentését is segítő legkorszerűbb automata sebességváltóval gyártották. Minden harmadik új jármű pedig beépített automata utasszámláló rendszerrel támogatja a forgalomszervezési feladatokat.