A tervezettnél később, de lassan befejezik a budapesti forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszer (Futár) kiépítését. A csaknem hétmilliárd forintos beruházás beszállítóját kötbérfizetésre kötelezte a főváros – írta a Napi Gazdaság.


A lap szerint az utolsó fázisában tart a Budapesti Közlekedési Központ forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszerének kiépítése, a járművek többségének irányítását és felügyeletét már az új rendszerben végzik. A villamosflotta felének szerelése az előírt határidőn túl, a szállító miatt késedelmesen fejeződik be, ezért a BKK kötbérezni akarja a rendszer szállítóját.

A hatvan százalékban európai uniós társfinanszírozású projektnél sikerült a csaknem négymilliárd forintos támogatási összeget teljes egészében megőrizni és sikeresen lehívni. A 6,7 milliárd forint kivitelezési költségből május elejéig 6,2 milliárd forintot fizettek ki, amelyből félmilliárd forint kötbért érvényesítettek. A késedelem szankcionálására a cikk szerint további eszközök is a BKK rendelkezésére állnak.

(Forrás: Napi Gazdaság)