Szombattól a főváros forgalmában is fontos szerepet betöltő agglomerációs vonalak közül a Gyálra közlekedő 55-ös buszjáraton is új buszokkal veszi át a Volánbusz tömegközlekedési szolgáltatási feladatait a BKV-tól. A BKK megrendelésére május 24-étől hétvégén 4 szóló MAN A21 Lion’s City autóbusz, hétköznap pedig 6 csuklós, Volvo 7900-as autóbusz áll forgalomba az 55-ös busz vonalán. Az elkövetkező hetekben a többi gyáli, azaz a 84E, a 89E, a 94E és a 294E vonalon is birtokba veheti az utazóközönség az új járműveket.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Fővárosi Önkormányzat megállapodása értelmében a Budapesti Közlekedési Központ közbeszerzési pályázatán nyertes Volánbusz 8+2 évre kapta meg a jogot az agglomerációs vonalak üzemeltetésére. A társaság a péceli, a solymári, a pilisborosjenői, a remeteszőlősi, a nagykovácsi és a gyálin kívül további 7 (budakeszi, budaörsi, diósdi, halászteleki, szigetszentmiklósi/lakihegyi és törökbálinti) agglomerációs járatot vesz át június végéig, az előre ütemezett időpontokban.
A MAN Lion's City-k hazánkban az első, a közösségi közlekedésben forgalomba álló Euro-6-os motorral szerelt városi buszok

A MAN Lion’s City-k hazánkban az első, a közösségi közlekedésben forgalomba álló Euro-6-os motorral szerelt városi buszok

A 106 darab MAN A21 Lion’s City és a 61 darab Volvo 7900 típusú autóbusz minden korszerű igénynek megfelel: a járművek teljes hosszukban alacsonypadlósak és akadálymentesítettek, utasterükben kamerarendszer működik, az utazást pedig légkondicionáló teszi komfortosabbá. Az új buszok továbbá megkönnyítik az idősek, valamint a mozgásukban korlátozott utasok és a babakocsis szülők közlekedését. A fejlesztések eredményeként a nyár közepére minden második busz alacsonypadlós lesz Budapesten. A hétvégeken pedig már kizárólag alacsonypadlós járművek közlekednek az agglomerációs vonalakon.

Forrás: BKK