Megjelent a Budapesti Közlekedési Központ BKK Info nevű mobilalkalmazása, amely valós időben tájékoztat a forgalmi változásokról. Az alkalmazás iOS és Android rendszerű okostelefonokra érhető el. A program célja, hogy a felhasználókat a lehető legrövidebb időn belül a legpontosabban tájékoztassák, ezért a forgalmi zavar regisztrálását követő nagyjából egy perc alatt értesítést küld a telefonra.


A felhasználó kiválaszthatja azokat a járatokat, sőt a járaton belül viszonylatokat, amelyekről értesítést kér, de időbeni korlát is megadható. Kiválasztható, hogy mely napokon, vagy a napon belül mely órákban küldjön az alkalmazás értesítést az adott vonalat érintő forgalmi zavarokról, amelyet térképen is megjelenít a megállók neveivel.

Egy hétre előre látható az összes tervezett forgalmi változás, de a felhasználók azt is kiválaszthatják, hogy mely közlekedési módokat (busz, metró, villamos, troli, HÉV, hajó, libegő) jelenítse meg az applikáció. Hamarosan elkészül a windowsos telefonokra készített változat, és már dolgoznak a Futár-rendszer adatainak integrálásán is, így az alkalmazáson keresztül letölthetővé válik egy-egy megálló pontos menetrendje, a járatok valós idejű érkezési, indulási ideje, valamint egy helymeghatározáson alapuló, a forgalmi zavarokat és aktuális indulási időket figyelembe vevő útvonaltervező is várható.
    
Vitézy Dávid vezérigazgató szerint a BKK mindig is nagy figyelmet fordított az utastájékoztatásra: a Google térképszolgáltatásába integrálták a járatok menetrendjét, megújul a BKK honlapja, a Facebookon és a BKK Info oldalon is folyamatosan közlik a forgalmi zavarokat. A BKK Info alkalmazás megjelenésével a korábban nyilvánosságra hozott, a többi egyéni applikáció elkészítéséhez segítséget nyújtó menetrendi információkat nem törlik, azok továbbra is elérhetőek lesznek a fejlesztők számára.