Szaúd-Arábiában még 2011-ben állítottak szolgálatba 12 darab Viseon LT-20 típusú trolibuszt, melyek az Abdullah Király Természettudományi és Műszaki Egyetem diákjait hivatottak szállítani. Ez eddig nem is lenne annyira érdekes, de készült egy darab kimondottan a királyi család számára is. 
Ebben a luxus-troliban 17 különálló bőrülés, kellemes, füstszínű tölgyfa-parketta, csiszolt alumíniumoszlopok, asztalok, multimédiás monitorok találhatók, és még a plafont is bőrrel borították be. 
Luxus-trolibusz a királyi családnak 3
A vezetőfülkét üvegfal mögé rejtették, teljesen el van szeparálva a VIP résztől, ahol még egy kis konyha és hűtőszekrény is található. A villanybuszba kívülről nem lehet belátni, az ablakok is törésbiztos üveggel vannak ellátva, hogy teljes biztonságban legyenek a királyi csemeték. 
Luxus-trolibusz a királyi családnak 4
Luxus-trolibusz a királyi családnak 5
Szaúd-Arábia jelenlegi királya, Abdullah ibn Abdul-Aziz 2005 óta uralkodik, és már az első évben megindított egy állami oktatási programot, melynek keretében fiatal szaúdiak nyugati egyetemeken való oktatását támogatták. A program során mintegy 70 000 diák 25 országban való tanulási költségeihez járultak hozzá.
Luxus-trolibusz a királyi családnak 6
Átstrukturáltatta az ország igazságszolgáltatási rendszerét, lehetővé tette a bírói döntések felülvizsgálatát és a bírák továbbképzését. Támogatásával jött létre az Abdullah Király Természettudományi és Műszaki Egyetem, az ország legnagyobb ilyen intézménye, ami a fővárosban, Rijádban található. 
Kormányzata aktívan támogatja az ország gazdaságának diverzifikálását, hogy az olajiparon túl a bányászatra, napenergiára és vallási turizmusra is támaszkodjék. A király határozottan fellép a terrorizmus támogatóival szemben, a rendőrség számos letartóztatást hajtott végre, amelyek után a gyanúsítottakat sokszor megkínozzák és elítélésük után nyilvánosan lefejezik.
Abdullah állítólag szereti a gyors autókat, az egyik legkülönlegesebb járműve a Lumma CLR 730 RS, ami a BMW M5 E60 módosított változata. Az autó nem csak külsőre gyilkos, a V10-es erőforrás teljesítményét 230 lóerővel megnövelték, így összesen 730 ló és 700 Nm nyomaték segít koptatni az abroncsokat. Végsebessége 360 km/óra. 
Luxus-trolibusz a királyi családnak 7