Startol a világhódító furgon gyártása 2

A tervezettnél egy hónappal korábban, már a napokban indul a Nissan e-NV200-as furgonjának összeszerelése. A modellt kis-haszonjárműként, személygépjárműként és elektromos taxiként gyártják Barcelonában. Teherbírása és rakterének befogadóképessége megegyezik a hagyományos üzemű NV200 hasonló értékeivel. A null-emissziós furgon egy feltöltéssel 170 kilométert tehet meg, ami kategóriájában igen jó teljesítménynek számít.

A Nissan mintegy 100 millió eurót fordított a katalán fővárosban történő gyártás beindítására, összesen viszont 431 milliót fektetett be a közelmúltban Spanyolországban. A japánok a sorozatgyártás elindulásakor mintegy 20 nemzetközi piaccal számolnak, a járművek nagyobb részét ugyanakkor egyelőre Japánba exportálják majd. A Nissan számításai szerint a furgon piacbővülése olyan ütemben nőhet a közeljövőben, mint ahogy az elektromos személyautó, a Leaf esetében történt, melyből jelenleg 110 ezer fut az utakon szerte a világon.

Az e-NV200 taxi változata szép jövő előtt áll, hiszen a légszennyezettség szintje még soha nem volt ilyen magas az olyan hatalmas metropoliszokban, mint például London vagy Párizs. Barcelona a Nissan egyetlen olyan üzeme világszerte, amely az e-NV200 elektromos változatát gyártja, ez pedig azt jelenti, hogy a világ minden tájára innen exportálják majd. Az első járművek júniusban indulnak útnak a katalán fővárosból.