A Verkehrs Rundschau és a Trucker magazin a Scania G 410 nyergesvontatónak ítélte oda idén a Green Truck díjat. A magazinok rangos elismerésének legfontosabb értékelési kritériuma a környezetvédelem volt, amelyben az üzemanyag-fogyasztásnak köszönhetően a Scania a legnagyobb pontszámmal szerezte meg az első helyet. A nyergesvontató a szavazáson 6702 pontot gyűjtött, mintegy 23,29 liter/100 kilométeres átlagfogyasztással.

Az értékeléshez a két magazin átfogó közúti tesztek során vizsgálta az autókat. A tesztek alatt elsősorban a járművek környezetre gyakorolt hatását figyelték meg, ezen belül is az üzemanyag-fogyasztást, valamint a károsanyag-kibocsátást. “Nagyon elégedettek vagyunk a Green Truck Díjjal, főleg amiatt, hogy ez már a második alkalom, hogy egy Euro 6 motorral szerelt Scania teherautó kapta meg azt” – jegyezte meg Christian Hottgenroth, a Scania Németország és Ausztria értékesítési igazgatója.

“Két évvel ezelőtt egy Scania R 480 Euro 6-os teherautókat díjazták. Most különösen büszkévé tesz minket, hogy a G 410 Euro 6 vontatóval versenytárasaink közül jelenleg mi vagyunk azok, akik a lehető legkevésbé terhelik a környezetet” – tette hozzá Hottgenroth úr. Az Euro 6 károsanyag-kibocsátási norma 2013. december 31-én lépett életbe Európában az új teherautókra vonatkozóan. A Scania már 2011-ben bemutatta Euro 6-os tehergépkocsijait, amiket 2013-ban a második generációs járművek követtek. A Green Truck 2014 Díj átadását április 9-én tartják.