A Waberer’s International emellett hamarosan céget alapít az Egyesült Királyságban, Hollandiában és Olaszországban is. Ugyanakkor bővíti alkalmazottainak létszámát a már működő Waberer’s Deutschland és a Waberer’s Polska leányvállalatoknál is. Az új cégek esetében a társaság idén további 1000 kamion vásárlását tervezi több tízmillió eurós értékben. A Waberer’s tavaly mintegy 1200 vontatóval bővítette a flottáját.

A jelenleg több mint 3000 saját szerelvényből álló fiatal flotta összesített futásteljesítménye 2013-ban 25 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi értéket és elérte a Föld-Nap távolság háromszorosát. A regionális vállalatok – a tevékenységi területükön – 12 órán belül kiállíthatnak akár 100 szerelvényt, ha a megrendelői igények azt indokolják. A Waberer’s tavalyi árbevétele – az előzetes adatok szerint – több mint 20 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi 109 milliárd forintot. Az új megrendelők száma – a spot fuvarokat nem számítva – egy év alatt csaknem 400-zal gyarapodott.

A vállalat hivatalosan tavaly szeptemberben közölte a 2013. első félévi adatait. Az árbevétele 17,4 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva, és meghaladta a 216 millió eurót (jelenlegi árfolyamon 66 milliárd forint). Az EBITDA – a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény 33 százalékkal emelkedett és megközelítette a 30 millió eurót a múlt év első felében.

Forrás: MTI