Az év eleji ítéletidő az amerikaiak fejében legalább olyan mély nyomot hagyott, mint a magyar autósokéban a tavalyi márciusi hó és a váratlan sms. A -35 fokos hideg és a több méteres hó képét szeretné elfeledtetni a Ford legújabb marketingfogása, hogy a 2015-ben megjelenő F-150-eshez már hókotrót is kínál a cég.

Az egy év múlva piacra kerülő Ford pick-up minden idők legerősebb F-150 modellje, mivel alvázában kiemelkedő mennyiségben alkalmaztak nagy szilárdságú acélt. Ugyanakkor az új pick-up tömege 320 kilogrammal csökken, ezáltal az autó könnyebben kezelhető és teljesítménye jobban kihasználható. A hókotró szerelvény mellett a Ford a jövőben további hasznos eszközöket kínál majd az F-150-eshez.

A Ford-150-hez kínált hókotró üzemmód egyetlen gomb megnyomásával aktiválható. Ilyenkor a járműben ideiglenesen lekapcsolódnak a kevésbé fontos funkciók, hogy az autó teljes teljesítménye rendelkezésre álljon a nagy hótömegek eltolásához. Az opcionális csomag az 5 literes, V8-as, négykerék-hajtású modellváltozatokhoz rendelhető meg, és az XL, XLT és Lariat felszereltségi szinteken egyaránt elérhető.

Azok az amerikai vásárlók, akik új F-150 pick-upjukat szeretnék kiegészíteni a hókotró készlettel, a Ford minősített járműátalakító műhelyeiben vásárolhatják meg és szereltethetik fel autójukra az eszközt. A lapát és a kiegészítő szerkezet súlya körülbelül 200 kilogramm.