Geoff Price minden bizonnyal a világ legnagyobb autóbusz-gyűjteményével büszkélkedhet. Az angliai Walsallban élő férfi családi házának szinte minden egyes négyzetméterén megtalálható néhány tucat autóbusz. Mindamellett a garázs és a kerti fészerek is tömve vannak az élethű modellekkel.

A gigantikus gyűjtemény darabjai modell autóbuszokból, illetve nagyobb játékbuszokból állnak. A kétgyermekes családapa szenvedélye ellenére kimondottan utálja a tömegközlekedést. Geoff elmondása szerint mindenhová autóval megy és csak akkor közlekedik busszal, ha a kocsija szervizben van. Geoff Price autóbusz-gyűjteménye jelenleg 13 ezer darabból áll, de nem valószínű, hogy ez végleges számnak tekinthető.

A szenvedélyes buszgyűjtő tulajdonosának felesége néhány ezer darab autóbusz után megbarátkozott a helyzettel, azonban családi házuk nappalija továbbra is “buszmentes övezetnek” számít, oda ugyanis egyetlen egy darabot sem engedett elhelyezni Geoff hitvese. Valószínű, hogy a jövőben vagy új helységgel kell bővíteni a házukat, vagy mégis igénybe kell venni a nappalit is, hiszen ha a férfi nem áll le szenvedélyével, akkor könnyen lehet, hogy már az udvaron is buszok fognak állni.

Forrás:Express