Az Értelmi Fogyatékosok Nappali Otthona szerdán vette át az új kisbuszt, melyet az szociális gondozásra szoruló személyek szállítására használnak majd. Az új kisbusz lehetőséget teremt arra, hogy az otthonban élő 20 ellátottat a különböző szabadidős, kulturális programokra, kirándulásokra utaztassák.

Az intézmény gépjárműparkja egy 22 személyes Crafterrel bővült a Volkswagen Haszonjárművek támogatásával. A 109 lóerős kisbusz alapját egy Volkswagen Crafter 50 dobozos TDI jármű adja, melyet az SBUS épített át erre a célra. Az utasteret járműipari filccel kárpitozták, a padlót pedig csúszásmentes linoleummal látták el. A jármű érdekessége, hogy az elektromosan nyitható tolóajtó alatt elektromos működtetésű lépcső segíti a ki- és beszállást. A Das WeltAuto jóvoltából egy a tetőből lehajtható LCD TV videó lejátszó is helyet kapott a kisbuszban.

A II. kerületi önkormányzatnak kiemelten támogatott fejlesztési célja a fogyatékossággal élő emberek nappali elhelyezése lakó környezetükben, a családok támogatása, a szükségeknek és igényeknek megfelelő magas szintű szolgáltatások biztosítása.