A felépítménygyártó vállalat európai bemutatókörutat szervezett új fejlesztésének népszerűsítésére. A hazai premiert a szentgotthárdi Allison váltógyárban tartották, ugyanis az Iveco gyártmányú teherautót az amerikai cég automata váltójával szerelték.

Az új, 16 tonnás Eurocargóhoz kapcsolt Policar felépítmény egyszerűen kettéválasztható. A sofőr egy távirányító segítségével varázsolhat fix dobozos teherautót nyergesvontatóból. Mindez annak köszönhető, hogy a vontató lényegében két külön mozgatható felépítményből áll, melyek ráadásul ugyanazon út alkalmával akár különböző hőmérsékleten is működtethetőek. A megoldásnak köszönhetően a jármű bármikor félpótkocsis teherautóvá alakítható, ami a két külön felépítmény szállíthatóságát teszi lehetővé eltérő célállomások felé.

Gombnyomásra válik ketté a nyergesvontató 1

Kissé bizarr: egy teherautónak akár két vége is lehet

Kissé bizarr: egy teherautónak akár két vége is lehet

Ez a koncepció kiváló rugalmasságot tesz lehetővé az élelmiszerek kiszállításakor, ugyanakkor csökkenti a széndioxid-kibocsátást, mindamellett az üzemanyag-, munkaerő-, és karbantartási költségeket illetően is megtakarítást eredményez. A felépítmény bármely jármű-konfigurációhoz illeszthető és hőszigetelt dobozzal, valamint változtatható hőmérsékletet előállító hűtőegységgel is készülhet. Ennek köszönhetően egyszerre szállítható vele friss, száraz, illetve hűtött élelmiszer is.

A bemutatókörút során olyan fuvarozásban érdekelt, piacvezető vállalatok képviselőinek mutatták be a járművet, mint a Lidl, a Leckerland, a Bäko, vagy a Pfenning.