“Megtisztelő számunkra, hogy a “jövő taxija”, vagyis vadonatúj Transit Connect Taxi modellünk komfortját és kiemelkedő képességeit immár a hongkongi taxitársaságok és utasaik is élvezhetik” – fogalmazott ennek kapcsán Alan Mulally, a Ford világszintű elnök-vezérigazgatója. “A hongkongi felhasználók és a helyi közösség igényeit szem előtt tartva sikerült megalkotnunk az ideális megoldást e különleges és izgalmas piac számára.”

A Hongkong számára tervezett Ford Transit Connect Taxi a világon sok helyütt futó Transit Connect Taxi modellek előnyeire épít. Az Amerikai Egyesült Államokban, ahol a Ford látja el járművekkel a taxipiac mintegy 60 százalékát, a Transit Connect Taxi már bemutatása óta nagy sikernek számít, még az olyan, a taxizás fellegvárának számító nagyvárosokban is, mint New York, Los Angeles, Miami vagy Chicago.

Új Ford taxi – na, melyik modellből? 1
Új Ford taxi – na, melyik modellből? 2

Új Ford taxi – na, melyik modellből?

Új Ford taxi – na, melyik modellből?

Új Ford taxi – na, melyik modellből? 7
Új Ford taxi – na, melyik modellből? 8
Új Ford taxi – na, melyik modellből? 9
Új Ford taxi – na, melyik modellből? 10
Fotó megosztása:
Új Ford taxi – na, melyik modellből? 11
A Transit Connect Taxiban a Ford saját tervezésű autógázos (LPG) rendszere működik, amit kifejezetten arra fejlesztettek ki, hogy alacsony karbantartási igényével és nagy futásteljesítményével maximálisan kihasználhassa a jól kiépített hongkongi LPG-töltőhálózat előnyeit. A Transit Connect nemrégiben kapta meg a nemzetközi 2014-es “Év Haszonjárműve” címet Európában.

Új Ford taxi – na, melyik modellből? 12
A Transit Connect Taxi LPG-rendszere egy 2,5 literes i-VCT négyhengeres benzinmotor üzemanyag-ellátását biztosítja; az erőforráshoz modern, üzemanyag-takarékos, hatfokozatú automata sebességváltó csatlakozik. A 162 lóerős, 221 Nm forgatónyomatékú, 2,5 literes i-VCT motor teljesítménye ideális a hongkongi hegyvidékeken végzett munkához. A nagy motor mellett nyilván sokat nyomott a latban a beltér mérete: a második üléssor mögött 1656 literes csomagteret találunk, ami háromszor akkora, mint a Hongkong utcáin jelenleg futó taxik raktere.

Új Ford taxi – na, melyik modellből? 13
A tágas lábtér és poggyásztér mellett további előnyt jelent a két tolóajtó, amelyeket tartóssági teszteken 250 000 alkalommal nyitottak ki és csuktak be. A személyszállítás során a biztonság is kiemelten fontos: a taxiban ülők testi épségét hat légzsák óvja (köztük vezető- és utasoldali első légzsákok, első-hátsó függönylégzsákok), emellett pedig minden üléshez hárompontos biztonsági öv tartozik. A tolatókamerával és tolatóradarral kiegészített Transit Connect példátlanul magas szintű biztonságot kínál a taxi-szegmensben.