A japán regionális vasúttársaság, a JR Kyushu különleges, luxus-hálóvonatot állított forgalomba. A cég közel hárommilliárd jent költött (6,5 milliárd Ft) a hétcsillagos szerelvényre, melyben 14 vendégszoba, két luxuslakosztály, valamint három elnöki lakosztály, egy dohányzókocsi, egy étkezőkocsi és egy bár található.

A különleges vonat ötlete a társaság elnökétől, Koji Karaikétől származik, aki eredetileg munkásként kezdte a karrierjét a JR Kyushunál. A legutolsó technológiákat felvonultató vonatszerelvény hétcsillagos besorolása azonban nem valós kategóriát tükröz. A csillagok száma hét olyan megyét jelöl, amelyen áthalad a vonat. A szerelvény végsebessége 100 kilométer/óra, azonban az átlagos sebessége csak 50-70 kilométer/óra.

Hétcsillagos hálóvonat Japánból 2 A vonatot úgy építették meg, hogy a lehető legkisebb legyen a vagonok ringatózása a síneken. A felhasznált technológia mindezt úgy teszi lehetővé, hogy a kocsik mozgási irányával ellentétes erőhatást fejt ki a vagonokra, így gyakorlatilag minimálisra csökken a szerelvények rázkódása, illetve oldalirányú kilengése. Korábban ezt a megoldást a nagy sebességű vonatoknál használták, ez az első alkalom, hogy ilyen típusú szerelvényben is alkalmazzák.
 
A különleges vonat fedélzetén a vendégek részére hatalmas, privát szobák állnak rendelkezésre, melyek legfeljebb két fő igényeit képesek teljes mértékben kielégíteni. Mindegyik helységhez külön bejáratú fürdőszobát is építettek. A szobákat egyedi módon rendezték be, ennek köszönhetően a vonaton kialakított helyiségek más-más hangulatot árasztanak. A helyiségek oldalfalait kézzel faragott faburkolat borítja, a szerelvény végén található deluxe-lakosztályban pedig egy hatalmas panorámaablak található.

Hétcsillagos hálóvonat Japánból 3 A hétcsillagos hálóvonat iránt rendkívül nagy érdeklődés mutatkozik Japánban. A szobák már jövő márciusig le vannak foglalva és a következő előjegyzési időszak csak 2014 januárjában kezdődik, amikor is a július és szeptember közötti időszakra lehet hálójegyet váltani. A luxusvonat ugyanakkor közel sem olcsó, egy kétnapos csomag ugyanis  150 ezer jennél (330 ezer Ft) kezdődik, míg egy négynapos szobafoglalás 385 ezer jenbe (840 ezer Ft) kerül két főre.