Tíz csomópontban elkezdte a Budapesti Közlekedési Központ a Futár kijelzőinek tesztelését. A kijelzőkön már olvasható, mikor indul a következő járat az adott megállóból. Egyebek mellett a Kolosy téren, a Lehel téren, az Újbuda-központ megállóban, illetve az Erzsébet körút megállóban indították el a tesztüzemet. A tapasztalatok alapján a következő hetekben fokozatosan bekapcsolják a többi kijelzőt is, és várják az utasok észrevételeit.     

Tíz megállóban már látni, mikor jön a busz 1
Tíz megállóban már látni, mikor jön a busz 2

Tíz megállóban már látni, mikor jön a busz

Tíz megállóban már látni, mikor jön a busz

Tíz megállóban már látni, mikor jön a busz 4
Fotó megosztása:
Tíz megállóban már látni, mikor jön a busz 5


A BKK az elmúlt hónapokban összesen 263 darab kijelzőt helyezett el a főbb csomópontokban és megállókban, amelyek nem csak a következő járatról és annak indulásáról, de forgalmi zavarokról is tájékoztatást adnak. A várható érkezési időt a rendszer újraszámolja, ha az adott jármű bármilyen forgalmi akadály miatt késik a menetrendhez képest. Ezen kívül a várható forgalmi változásokról és a forgalmi zavarokról futó szöveges és hangos tájékoztatást is adnak majd a berendezések.

A Futár összköltségvetése 6,7 milliárd forint, megvalósítására a BKK és a BKV négymilliárd forintos támogatást nyert az Új Széchenyi Tervből, az Európai Unió fejlesztési forrásaiból. Az alvállalkozó Synergon novemberre készül el a teljes rendszerrel, a közeljövőben egy mindenki által letölthető mobiltelefonos alkalmazás kiadásával fejlesztik tovább.

(Forrás: MTI)