A Fővárosi Önkormányzat közlekedésszervezőjeként a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az I. kerületi Önkormányzattal együttműködésben nyílt közbeszerzési eljárást hirdetett a fővárosi midibuszpark megújítására. Az autóbusz-flotta megújítása Tarlós István főpolgármester kiemelt célkitűzése, amelynek érdekében folyamatos és hathatós intézkedéseket vár a BKK-tól.

A tegnap kiírt közbeszerzési eljárás során 16 darab alacsonypadlós, környezetkímélő, korszerű midibusszal bővülhet a jelenlegi járműállomány. A járműveket EEV vagy Euro 6-os környezetvédelmi besorolású dízelmotorral kell felszerelni, de a hibrid hajtást is elfogadják. Az új buszok sikeres közbeszerzés esetén körülbelül egy éven belül jelennének meg a budai Várban. A 2,2 milliárd forint uniós forrásból megvalósuló fejlesztés a kormány által már jóváhagyott I. kerületi Önkormányzat budavári átfogó rekonstrukciós projektjéhez kapcsolódóan valósulhat meg.

Az együttműködés alapját az adja, hogy az önkormányzat érvényes támogatási szerződéssel rendelkezik a budai Vár közlekedésének fejlesztésére vonatkozóan, és ez lehet az első sikeres kísérlet uniós forrásból autóbuszok beszerzésére, köszönhetően a budai Vár közlekedési megújítására vonatkozó átfogó programjának. A BKK tájékoztatása szerint a várban közlekedő buszok cseréjével párhuzamosan, az új autóbusz-üzemeltetési modell keretében versenyeztetési eljárás folyik más útvonalakon közlekedő midik beszerzésére is.

Forrás: BKK