A különleges jármű gyártója, az Airstream 1931 óta foglalkozik lakókocsik gyártásával, melyek elsősorban eleganciájukról, tágasságukról és egyszerűségükről ismertek. Bár az amerikai cég szemben más gyártókkal nem újítja meg évről-évre modelljeit, tavaly novemberben egészen új elgondolású modellel rukkolt elő.

A lakókocsi 2-3 ember részére biztosít kényelmes életteret

A lakókocsi 2-3 ember részére biztosít kényelmes életteret

A koncepció a “szárazföldi jacht” elnevezést kapta, ugyanis a lakókocsi utasterének kialakítása a szabadidő eltöltésére alkalmas hajók hangulatát idézi vissza. A modell az Airstream, az olasz Officina Italiana Design, valamint a beépíthető szekrényeket gyártó Technoform együttműködésének gyümölcse. A kéttengelyes utánfutóra szerelt kocsitest összesen 8,53 méter hosszú, 3 méter széles és 2,9 méter magas és elsősorban 2-3 ember számára biztosít kényelmes életteret.

Ülőhely akad bőven az ülőgarnitúrán

Ülőhely akad bőven az ülőgarnitúrán

A sorozatgyártásban készülő jármű sok tekintetben hasonlít a korábban bemutatott koncepció modellre. A jármű padlózatát hajópadlóval burkolták, a belső borításokat pedig világosbarna, illetve krémszínű árnyalatú fedalapokkal oldották meg. A lakókocsi egyik különlegessége a rejtett konyha, ami annyit jelent, hogy a mosogató és a tűzhely egy lehajtható ajtó segítségével tüntethető el a vendégek szeme elől.

A szárazföldi lakókocsi rendkívül összkomfortos, ugyanis utasterében kanapé, étkezőasztal, franciaágy, síkképcsöves televízió, valamint DVD-lejátszó is található, a fürdőszobát pedig zuhanykabinnal és mosdókagylóval szerelték fel. A jármű mindamellett fejlett vízkezelő rendszerrel rendelkezik, ennek köszönhetően többek között meleg víz is használható a mosogatáshoz és a zuhanyzáshoz. A friss vizes 177 literes, míg a szennyvíz tárolására szolgáló tartály 168 liter össztérfogatú.

A franciaágy a jármű végében található

A franciaágy a jármű végében található

A belső tér szellőzéséről két tetőventilátor gondoskodik, de igény szerint légkondicionáló is beszerelhető. A sötétítőfüggönyökkel ellátott tágas ablakok a jármű elején és végén találhatóak, a közbeeső részeken csak kisebb oldalablakok biztosítják a nappali fényt. Az éjszakai világításról a LED-ekkel szerelt lámpasorok gondoskodnak.

A július óta sorozatgyártásban lévő szárazföldi jachtért 80-100 ezer dollárt, azaz közel 18 millió forintnak megfelelő összeget  kell kiperkálnia jövendőbeli tulajdonosának.