A Nissan NV200-at jelenleg legalább negyven országban értékesítik. Az áru- és személyszállítóként is használt modellt a közelmúltban mutatták be Dél-Afrikában, valamint az Egyesült Államokban. A furgont mindamellett győztesnek választották ki a New Yorki-i taxitenderen, de a londoni döntéshozók is ennek a modellnek szavaztak bizalmat a korábbi hagyományos fekete Austinok lecserélésre. Az angol és amerikai változatokat egyaránt tolóajtóval szerelik és belső kialakításuk több tekintetben hasonló lesz. A Londonba szánt modelleket ugyanakkor nem Mexikóban, hanem Barcelonában gyártják majd.

A kezdetben átadott járművek ugyan még benzinesek lesznek, azonban később elképzelhető, hogy már elektromos hajtással szállítja őket a Nissan, feltéve, hogy kiépül az üzemeltetésükhöz szükséges infrastruktúra. A sárga, illetve fekete színűre fényezett NV200-asok előnye, hogy tágasabbak lesznek a korábban használt személyautóknál, mindamellett a járművek alkalmasak a kerekesszékkel közlekedő utasok szállítására is.

Az angol változat szinte megegyezik az amerikaival

Az angol változat szinte megegyezik az amerikaival

A Nissan NV200-at a világ több részén tüntették ki különböző elismerésekkel. Európában 2010-ben választották meg az év furgonjának, Kínában ugyanebben az esztendőben pedig az év áruszállítója lett. Egy évvel később egy német formatervezési intézet, az Universal Design GMbH tüntette ki elismeréssel. A díjjal többek között a jármű formatervét, valamint az  utasok igényei alapján kialakított utasteret ismerték el.