A düsseldorfi lakókocsi-kiállításon augusztus 31. és szeptember 8-a között látható a Mercedes-Benz standján a lakóautó-tanulmány, melyet a Sprinter felhasználásával építettek meg.

A fémesszürke fényezésű jármű kívülről teljesen átlagos Sprinternek tűnik, azonban a belső tartalom tekintetében akár egy kisebb garzonlakással is felvenné a versenyt. Igaz, a modellt nem kifejezettem az átlagkeresetűeknek tervezték, a jármű utastere ugyanis leginkább a jachtok színvilágát és a luxushajók felszereltségét idézi. A koncepcióautó padlóborítását strapabíró HPL-bevonattal ellátott fehér laminált lapokkal oldották meg, az ülőgarnitúrát pedig fehér bőrkárpittal vonták be.

A vezetőoldalon elhelyezett kanapéból kétszemélyes ágy alakítható ki, mely mellett egy síkképcsöves televízió gondoskodik az utasok szórakoztatásáról. A jármű jobb oldalán pedig minikonyha kapott helyet, melyben egy normál nagyságú tűzhely is van. A magasított lakóautó belső terének kialakításakor ügyeltek arra, hogy ne maradjanak kihasználatlan helyek, ezért a plafon feletti részeken zárható polcokat helyeztek el.

Luxuslakóautó a Sprinterből 2

A jármű hátsó részébe vécével és zuhanyfülkével szerelt fürdőszobát építettek be, melyben tükrös gardróbszekrény is helyet kapott. A lakóautó világítását spotlámpákkal oldották meg, de a kanapé és a bútorzat alján kékes árnyalatú LED-világítás teheti különlegessé a járműben töltött estéket.

A lakóautóvá alakított Sprinter műszaki tartalmában teljesen megegyezik a Mercedes áru-, vagy személyszállításra használható normál kivitelű változataival. Az új Sprinter egyre népszerűbb a karosszáló cégek körében, akik a felhasználási terület igényeinek megfelelően alakítják ki a jármű belső terét, miközben érintetlenül hagyják a modell műszaki tartalmát.