A franciaországi Dijonból 37 Van Hool A330 CNG típusú autóbusz érkezik a fővárosba, miután ott a villamosvonalak fejlesztése miatt a megmaradó flottát hibridbuszokra cserélik. Az A330-as 12 méter hosszú szóló, alacsonypadlós, háromajtós, városi kivitelű, légkondicionálóval ellátott modell, melynek motorja sűrített földgázzal üzemel. A Budapestre érkező járműveket 2005 és 2009 között gyártották és a BKV egyenként mintegy 8 millió forintot fizet értük.

A Mercedes-Benz O530-as Citarókból 2012-ben 31 darab érkezett a BKV-hoz, ezúttal újabb kilenc példányt szereznek be Németországból és Norvégiából. A Frankfurtból és Oslóból érkező típus a korábbiakkal műszakilag megegyezik: ugyancsak 12 méteres, alacsonypadlós, klímaberendezéssel felszerelt, háromajtós járművek, amelyeket 24 millió forintos darabáron vesznek meg. Az árban már benne van a Magyarországra szállítás, a vizsgára felkészítés és a forgalomba helyezés költsége is.

A járműveket Budapestre érkezésük után elektronikus jegykezelőkkel, a Futár-utastájékoztatási rendszer fedélzeti elemeivel is felszerelik, valamint megkapják a bilikék fényezést is. A tervek szerint a buszok 2014 elejétől állhatnak forgalomba. A beszerzések honosítással együtt számított, egy buszra eső teljes költsége nagyjából megegyezik a 18-19 éves buszok vázfelújításának összegével.

A BKV a jövőben is indít tendereket jó állapotú, alacsonypadlós, használt autóbuszok beszerzésére, mivel az elmúlt két évben vásárolt buszok megfeleltek az elvárásoknak.