A Mercedes speciális feladatokat ellátó járművei a vállalat wörthi gyárában készülnek. Az Unimogokat négy és hathengeres 156 és 299 lóerős, úgynevezett Blue-Efficiency-Power motorokkal készülnek. Elsőként az U216 és U530-as típusszámot viselő modelleket látták el a vadonatúj erőforrásokkal. Az újonnan kifejlesztett motorok a Mercedes ígérete szerint 3 százalékkal kevesebb üzemanyagot használnak fel elődeikkel szemben. Mindamellett a modellektől azt várja el a gyártó, hogy élettartamuk hosszabb lesz, mint a korábbi típusoké. 
A Mercedes speciális feladatokat ellátó járműveit általában útkarbantartó cégek vásárolják, melyek sövénynyírástól kezdve a hótakarításig számos munkát ilyen gépekkel végeztetnek el.  Nyugat-Európában egyes mezőgazdasági vállalatok is megengedhetik maguknak az Unimogot, azonban bőven akad megrendelés a gyártó számára az energiaszektorból, valamint a közlekedés vállalatoktól is köszönhetően annak, hogy a Mercedes speciális kiegészítőket kínál a kisteherautókhoz, melyek segítségével a cégek el tudják végezni az előttük álló feladatokat.

 

Gyártásban az új Merci kisteher 2

Az Unimogot az Off-Road magazin olvasói az év legjobb off-road járműnek választották meg idén a “különleges járművek kategóriában”. A 74 ezer szavazó 31 százaléka tette le a voksát a modell mellett, melynek 125 másik típussal kellett megmérkőznie.