A go4city típuscsalád szóló és csuklós, valamint egy midiváltozatból áll. A teljes mértékben alacsonypadlós járművek ismertető jegye a szélvédő alá ragasztott hatalmas G-betű, mely a márkajelzést hivatott képviselni. A járműveket a gyártó szerint a “Made in Germany” szlogen alatt tágas utastérrel, gondosan megválasztott belső anyagokkal, valamint korszerű alkatrészekkel gyártották.

A 19 méteres, három ajtós változat összesen 161 személy szállítására alkalmas, melyből 65 ülőhely áll az utasok rendelkezésére. A 12 méter hosszú két ajtós verzió fejlesztése három éve kezdődött. A go4city 87 utast tud szállítani, melyből 37 ülőhelyet alakítottak ki az utastérben. A gyártó egy némileg rövidebb változatot is kínál 10,5 méteres változatban. A go4city T azonban nem midibusz, hanem egy utánfutó-kocsi, melyet szóló járművekre lehet csatlakoztatni. A megoldás nem új, hiszen a csuklós buszok megjelenése előtt is ezt technikát alkalmazták.

Utánfutós autóbuszokkal debütálnak 2
A Göppel  Bus elődjét 1923-ban alapította Markus Göpper Ausburgban. 2006-ban a Neoplan többségi tulajdont szerzett a vállalatban, mely ekkor már az MAN midibuszok és utánfutó-kocsik építésével foglalkozott. Ez év márciusában pedig egy orosz befektető vásárolta meg a céget. A Göppel tervei között szerepel a saját márkájú autóbuszok nagyobb európai térhódítása. A cég jelenleg évente 100 autóbuszt gyárt.