A Rábának a tavalyi év hasonló időszakához képest 400 százalékkal több jött a konyhára idén, első féléves nyeresége 2 milliárd forintra nőtt. A Rába-csoport árbevétele pedig 11,8 százalékkal  23,72 milliárd forintra bővült. A növekedés ezúttal is az exportpiacokon elért sikereknek köszönhető, ahol összességében 23 százalékkal nőttek a társaság eladásai. A vállalat ugyanakkor 3 milliárd forinttal, 10 milliárdra csökkentette nettó hitelállományát.

A most közzétett üzleti teljesítmény értékét növeli az a tény, hogy a cég a jó eredményeket kedvezőtlen piaci trendek mellett érte el. A fejlődés hajtóereje immár hagyományosan a Rába exportbevételeinek 80 százalékát hozó futómű-üzletág volt, amelynek üzemi eredménye 1,64 milliárd forinttal, csaknem a hatszorosára növekedett, míg az árbevétele 20 százalékkal 17,5 milliárd forintra ugrott.

A Rába stratégiai üzletágba irányított jelentős kutatási-fejlesztési befektetéseinek köszönhetően a társaság komplex termékei mára már eredményt termelnek. A jármű üzletág árbevételének 18,2 százalékos csökkenésével egyidejűleg az alkatrész üzletág növekedést könyvelt el 2013 első hat hónapjában. Árbevétele 12,1 százalékkal volt magasabb a 2012 hasonló időszakához mérten, üzemi eredménye, a duplájára emelkedve, 165 millió forintot ért el. A tavalyi év során stabil növekedési pályára állt társaságnál várhatóan az év második felében is folytatódik a felfelé ívelő trend.