A Deutshe Touring, ismertebb nevén az Eurolines nem az első vevője a tavaly bemutatott típusnak. A ComfortClass 500-as első példánya ugyanis a francia Groupe Lacroix-hoz került, illetve nemrégiben az osztrák Blaguss 100 darab S 516HD-t vásárolt.

Az Eurolines egyelőre három darab, kéttengelyes S 516 HD-vel gazdagította a flottáját, melyek Csehországból induló nemzetközi járatokon közlekednek majd. Amellett, hogy a vállalatnál ezek az első új generációs ComfortClass modellek, még a cseheknél sem helyeztek még forgalomba a megújult típuscsaládot képviselő járműveket. A Daimler Frankfurtban adta át az Eurolines szerb és cseh leányvállalatainak a turistabuszokat. A szerbek S 416 GT -vel és S 417 HD-vel bővítették a flottájukat.

A 12,3 méter hosszú távolsági autóbuszban 48 ülés található, melyek lábtartóval, könyöktámasszal, valamit műbőrborítású fejtámlákkal vannak felszerelve. A jármű – a típuscsalád többi tagjához hasonlóan – Mercedes-Benz motorral készül. Az új OM 470-es egy soros, hathengeres, 10,7 literes egység, mely 1800-as percenkénti fordulatszámnál legfeljebb 428 lóerő leadására képes. Az új motor teljesíti a legszigorúbb Euro 6-os emissziós normákat.

A Setra S 516 HD-ben multimédiás rendszer (CMS) található, mely a DVD-lejátszó, valamint  az ülések fölött elhelyezett monitorok működtetésért felelős. A magas komfortfokozatnak köszönhetően az utasoknak lehetőségük van az iPodjukkal, illetve iPhone-jukkal az ingyenes wifi-hálózat igénybevételére. Az üléseknél elhelyezett konnektoroknak köszönhetően a társaság ügyfelei akár elektromos készülékeiket is feltölthetik. Az autóbuszban WC, forróital-készítő automata, valamint légkondicionáló is található.

Új Setrákat vett az Eurolines 2
A Deautsche Touring 1949-ben indította első járatát Frankfurtból Bázelbe, Salzburgba és Bécsbe. A zágrábi irányú viszonylatot 1971 óta működteti a társaság, a nyolcvanas években pedig már Szerbiába és Boszniába is utazhattak a társaság utasai. A Deutsche Touring Gesellschaft jelenleg 32 országban közel 700 vonalat üzemeltet, melyekből 80 indulási pont Németországban található. A társaság autóbuszait tavaly legalább 1,7 millió utas vette igénybe.

Heteken belül a cég két új S 516s helyez forgalomba Horvátországban. Ezek lesznek a első ultra-modern kényelmes Setra ComfortClass 500-as buszok a Balkánon.