2013. július 27-én és 28-án korlátozás nélkül közlekedhetnek a magyarországi utakon a teherautók – döntött a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). A nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozását a nemzeti fejlesztési miniszter a vidékfejlesztési miniszter egyetértésével veszélyhelyzetben átmenetileg felfüggesztheti – emlékeztetett közleményében a szaktárca.

A lépést az teszi indokolttá, hogy az országos tiszti főorvos harmadfokú hőségriadót rendelt el 2013. július 29-én éjfélig. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hőmérséklet a következő napokban árnyékban is elérheti, meghaladhatja a 37-38 fokot, tehát az év eddigi legmelegebb időszaka várható.

A kamionstop a főszabály szerint szombaton 15 órától vasárnap 22 óráig van érvényben a júliusi és augusztusi hétvégéken. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium különösen a Forma-1-es Magyar Nagydíj miatt arra kéri a fuvarozókat, hogy körültekintően válasszák meg útvonalukat, és lehetőség szerint kerüljék el a személygépkocsik és motorkerékpárok forgalmával fokozottan terhelt szakaszokat.