Úgy tűnik, végre a közlekedési központnál is rádöbbentek arra, hogy a tömegközlekedés csak akkor lesz vonzó alternatíva a fővárosban, ha – a korszerűbb járművek üzembe helyezése mellett  – előnyben részesítik közlekedési eszközöket a forgalomban. Ennek érdekében az elmúlt napokban a Kálvin téren és a Károly körút Dohány utcai csomópontjánál helyeztek ki egyedi, a buszok közlekedését elősegítő közlekedési táblákat. Ezek egyelőre a buszok villamossínekre történő felhajtását segítik elő.

Budapest több pontján találhatóak olyan villamospályák, amelyek alkalmasak arra, hogy azokon autóbuszok is közlekedjenek. Ilyen vágányzóna van a Kiskörúton is, amelyet a 9-es, a 15-ös, a 115-ös autóbuszok, valamint a 83-as trolik is szakaszosan használnak. Mivel az autóval közlekedők számára szokatlan lehet az autóbuszok vágányra történő felhajtása, illetve az onnan történő lehajtás  hiszen ilyenkor az autóbuszok az útpálya külső részéről a közepéig, illetve fordítva a teljes keresztmetszetet keresztezik – , fontos a közúti tábla ismerete, így egy esetleges forgalmi zavarból adódó baleset elkerülése. 

A BKK emellett új buszsávokat alakít ki az arra alkalmas főútvonalakon, most például a Krisztina körúton. Mindamellett folyamatosan fejlesztik a fővárosi jelzőlámparendszert a megfelelő összehangoltságért.