Június végén hivatalosan is bejelentették, hogy a Harju nevű finn csapat lett a VISTA 2012-2013, a Volvo Trucks és Volvo Buses műhely-dolgozók globális versenyének a győztese.

A VISTA az egyik legnagyobb ilyen jellegű verseny a világon, mely 1957-ben indult Volvo-szerelők részére Svédországban, azóta pedig nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát. A rendezvény célja, hogy fejlesszék a dolgozók tudását és képességeit, illetve az aftermarket vevőszolgálatát. A versenyen minden műhely-dolgozó elindulhatott a Volvo Trucks és Volvo Buses globális szervizhálózatán belül.

Borzasztóan boldogok és büszkék vagyunk a világbajnoki címre. A verseny nagyon megerőltető volt, kemény napon vagyunk túl. Néhány feladat elég stresszes volt, de mi nagyon jól ismerjük egymást, és nagyszerűen tudunk csapatban dolgozni.” – jegyezte meg Immo Harju csapatvezető az eredményhirdetést követően.

A Volvo kamion és busz üzletága által szervezett verseny a legnagyobb ilyen jellegű esemény a világon. A globális megmérettetésen tavaly szeptember óta 93 ország több mint 17 ezer résztvevőjével. Az elméleti és régiós elődöntők után a verseny fokozatosan szűkült le 32 csapatra az egész világból, akik mind Svédországba, Göteborgba utaztak a VISTA 2012-2013 világdöntőre. A csapatoknál vizsgálták az együttműködés képességét, valamint a problémamegoldást.

A Harju nevű finn csapat lett a VISTA 2012-2013 győztese a Volvo Trucks és Volvo Buses műhely-dolgozók globális versenyén

A nyerteseket a június 26-i gálavacsorán tüntették ki. Becslések szerint a verseny a döntőig mintegy 475 690 extra tréning-órát generált a Volvo Trucks és Volvo Buses műhely-dolgozóinak. A döntőbe jutott két magyar csapat az előkelő negyedik és ötödik helyet szerezte meg. Mindössze 2 ponttal csúsztak le a dobogóról.