A Daimler Trucks amerikai leányvállalata által készített teherautó három lehetséges karakter, a Motor Master, Nemis Prime vagy Ultra Magnus egyikét alakítja majd. A jármű eltér az USA-ban futó csőrösöktől, hiszen egyenes frontoldallal rendelkezik, így sokkal inkább az európai modellekre emlékeztet. Az 500, 530 és 620 lóerős Cummins-motorokkal szerelt nyergesvontatók észak-amerikai forgalmazását felfüggesztették és csak Dél-Afrikában, Ausztráliában, valamint Új-Zélandon kapható.

A filmben több ismert gyártó terméke is szerepel, így például Optimus Prime szerepét Western Star Semi nyergesvontató játssza, de a haszonjárművek között még feltűnik egy Oshkosh Hound közepes méretű katonai jármű is.

Természetesen a sportautó-rajongók sem maradnak érdekességek nélkül, így várhatóan Űrdongót egy 1967-es Chevrolet Camaro SS játssza, illetve látható lesz a továbbiakban egy Chevrolet Sonic RS is. További érdekességnek számít a 1200 lóerős Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Autobot és a 2014-ben sorozatgyártásba kerülő Chevrolet Corvette Stingray, de várhatóan a Lamborghini Aventadorral is találkozhatunk majd.

Optimus Prime szerepét Western Star Semi nyergesvontató játssza

Optimus Prime szerepét Western Star Semi nyergesvontató játssza

Bár Michael Bay nem szereti, ha a Transformers 4-ről teljes újraindulásként beszélnek, ettől függetlenül több új névvel is találkozhatunk benne úgy, mint Kelsey Grammer, Mark Wahlberg, Stanley Tucci, Jack Reynor, Nicola Peltz, Li Bingbing és T.J. Miller. Korábban a rendező úgy nyilatkozott a Los Angeles Times napilapnak, hogy a negyedik rész a korábbi filmek folytatása lesz újszerű elgondolásban. A Transformers 4-et várhatóan 2014. június 27-én mutatják be.