A névváltozás az Iveco közösségi közlekedési törekvéseinek új szakaszát is jelzi. A bevezetés egy széles körű folyamat utolsó lépése, az Iveco Bus a márka eddig felépített tudására és tapasztalatára épít.

Az Iveco Bus márka bevezetésével a tömegközlekedési üzletág szorosabban kapcsolódik az Iveco tevékenységéhez. Ez elősegíti a termékcsaládhoz tartozó modellek további fejlesztését és ismertségének növelését az Iveco termékkínálatának részeként.

Az Iveco Bus márkanév debütálásával együtt bemutatkozott az új Urbanway modell is. A busz új formavilágot, teljesen áttervezett utasteret és vadonatúj vezetőfülkét kapott. A nagyteljesítményű, sokoldalú jármű a márka első olyan autóbusza, amely Euro 6-os motorral rendelhető.

Az Urbanway számos verzióban, 10,5, 12 és 18 méteres hosszúságban, valamint két-, három- vagy négyajtós változatban is elérhető. Egyedi megrendelésre alternatív dízel-, földgázüzemű vagy hibrid hajtásláncokkal is felszerelhető. Az alapfelszereltségtől a prémium konfigurációkig több mint 3500 lehetséges kombinációt kínál: többek között olyan kiegészítő elemek is megrendelhetők, mint a nagyobb oldalablakok, az áramvonalas tetőkialakítás vagy az egyéni ülések és kárpitok.