Átadták a brit hadseregnek az első Terrier típusú tankot. A BAE Systems által gyártott harckocsi különlegessége, hogy nem harcászati szerepvállalásra, hanem sokkal inkább földmunkák elvégzésére tervezték. Ebből kifolyólag nincs rajta körbeforgatható lövegtorony, ugyanakkor magában hordozza a lánctalpas, páncélozott harckocsik előnyeit.

A Terrier tehát tulajdonképpen egy multifunkcionális munkagép, melynek elejét úgy alakították ki, hogy a markolókanálon kívül sokféle más eszköz is felszerelhető, maga a felépítése pedig sok egyéb munkafeladat elvégzésére alkalmas szerkezet hordozására és működtetésére teszi alkalmassá. Ennek megfelelően a jármű targoncaként, úttörőgépként vagy az utak nagyobb tárgyaktól való megtisztítására (pl. fatörzsek, betontömbök) alkalmas munkagépként is bevethető.

A jármű elején található kétkanalas markolófej mellett légkalapács, polipmarkoló és rönkfogó is felszerelhető. További alaptartozék a hidraulikus működtetésű markolókanál, mely ugyancsak a tank elején kapott helyet, melynek segítségével egyszerűbbé válhat a lövészárkok kiásása, vagy akár esetleges harci útvonalak előkészítése. A harckocsi irányításáról egy elektromos rendszer gondoskodik, melyet távirányító segítségével is lehet vezérelni, de a talaj ásásárért felelős eszközök akár számítógépről felügyelhetőek.

A tank mögé akár még utánfutót is lehet kötni

A harckocsi irányítását öt fedélzeti kamera segíti, melyek segítségével maximum 1 kilométeres hatótávolságban irányítható könnyedén. A Terrierben egy úgynevezett “komfortellenőrző rendszer” is megtalálható, melynek segítségével számos adat gyűjthető be a megfelelő működés érdekében a jármű környezetéről. Ez lehetővé teszi, hogy a tank akár sivatagi vagy sarkvidéki körülmények között is megfelelő munkát végezzen.

A Terrier nem fegyvertelen, hiszen géppuska-állással, továbbá füstgránát-vetővel is fel van szerelve. A jármű maximum 70 kilométer/órás sebességre képes és nemcsak szárazföldön, hanem akár sekélyebb vizekben is bevethető. A tank 32 tonnát nyom, melynek köszönhetően akár a katonai felhasználású Airbus A400M vagy a  Boeing C-17 Globemaster típusú repülőgépeken is szállítható a hozzátartozó utánfutóval együtt. A brit hadsereg hatvan darabot vásárolt a típusból, az utolsó példányokat várhatóan jövő év januárjában szállítják le.