Egy mindössze 1100 lakosú, New York-állambeli kisváros, Truxton két családot is elveszített helyi idő szerint szerdán este 6 körül, amikor a település belterületén egy dél felé tartó nyerges vontatóról levált a félpótkocsi, és a szemközti sávban közeledő kisbuszba rohant. 


Mindkét jármű a maga menetiránya szerinti útpadkán állt meg. 
A nyomokból látható, hogy a kisbusz vezetője alighanem észlelte és megpróbálta elkerülni az ütközést. Lehajtott az útról, ám a fémhulladékkal (préselt autóroncsokkal) megrakott utánfutó gyorsabb volt, és gyakorlatilag megsemmisítette az autót. 
Az autóban egy 26 éves anya utazott két gyermekével (4 és 5 évesek), valamint egy huszonéves jegyespár és a sofőr két kislánya (5 és 7 évesek). A vezető túlélte a borzalmas ütközést. 
Az érintett családok kérésére sem a roncsokról, sem egyéb részletekről nem hoztak nyilvánosságra felvételeket; de a nyitóképünkön látható autó maradványait látva, amely két évvel ezelőtt szenvedett hasonló balesetet, elemi pusztításról lehetett szó, amely a helyszínre kiérkező mintegy húsz tűzoltót is megviselte. 
A helyi roncstelep kamionjának 26 éves sofőrje, valamint annak vezetője nem sérült meg a balesetben.