A Deutsche Post és az ADAC (Allgemeine Deutsche Automobilclub) által alapított fapados társaság ez év novemberétől szállítja az utasokat a nagyobb német városok között. Az ADAC Postbus első körben Bréma-Hamburg-Berlin, Köln-Dortmund-Hannover, Berlin-Lipcse-Drezda, Frankfurt-Nürnberg-München és Köln-Bonn-Frankfurt/Stuttgart-München között indít menetrend szerinti járatokat.

A vegyesvállalat létrehozásáról szóló egyezményt a felek május 10-én írták alá. A megállapodás szerint a Deutsche Post és az autóklub egyaránt 50-50 százalékos részesedéssel rendelkezik az új közlekedési cégben. Mielőtt azonban az ADAC Postbus megkezdhetné a működését, először a Német Trösztellenes Hatóságnak még jóvá kell hagynia az együttműködést.

“Célunk, hogy az új cég egyedülálló lehetőséget biztosítson a városlakók számára az utazás terén. Hiszünk benne, hogy a busz vonzó alternatívát jelenhet a vonatokkal, a repülőkkel, illetve az autókkal szemben. Örömmel tölt el, hogy két ilyen erős vállalatnak, mint az ADAC és a Deutsche Post végre sikerült belevágnia egy ilyen szintű együttműködésbe.” – jelentette ki Peter Meyer, a német autóklub elnöke.

A tervek szerint 2014-re az ADAC Postbus hatvan busszal összesen harminc nagyobb német város között biztosítana összeköttetést, a hálózat további bővítéséről pedig jövő nyáron döntenének. A jegyeket az interneten, illetve 5 ezer Deutsche Post viszonteladónál lehet megvásárolni 2013 októberétől, de a városok vonzáskörzetében történő értékesítésben az ADAC üzletei is részt vesznek majd.

A helyközi járatokat kezdetekben alvállalkozók üzemeltetik majd, melyeken mind a két cég logója látható lesz. Az ADAC Postbus szerint az autóbuszok teljesen megfelelnek majd a kor biztonsági követelményeinek, továbbá kényelmesek és tiszták lesznek.