Az Európai Postaüzemeltetők Egyesülete (PostEurop) minden évben közös bélyegkibocsátásra hívja fel a földrajzi Európa postáit. Idén a postai furgonok a közös téma. A Magyar Posta is indul az internetes bélyegszépségversenyén.

Az egyik címlet egy 1914-ben készült Csonka-féle csomagszállítót, a másik egy Ford Transit Connectet ábrázol. A keretrajzot más postai járművek részletei díszítik. A kisívből Vidák Zsolt grafikusművész tervei alapján összesen 80 000 példány készült.

A bélyegek közül húsz éve az érdeklődő közönség választja ki a legszebbeket. Monaco, Izland, Ukrajna és Örményország után 2008-ban, 2009-ben, 2010-ben, majd 2012-ben is a magyar bélyeg volt a legszebb a közel ötven pályázatból.

“Nagy örömünkre szolgál, hogy a világot kerekekre helyező T-Modellről, és magyar tervezőjéről, Galamb Józsefről megemlékező filatéliai különlegesség után egy újabb olyan bélyeget bocsát ki a Magyar Posta, amelyről egy méltán népszerű Ford modell köszön vissza ránk. Reményeink szerint szavazataikkal sokan hozzájárulnak majd ahhoz, hogy idén is, immáron ötödik alkalommal a hazai pályamű nyerje el az első helyet a PostEurop bélyegszépségversenyén” – fogalmaz Varga Zsombor, a Ford magyarországi PR- és kommunikációs igazgatója.

A szavazatokat a következő linken lehet leadni: http://www.posteurop.org/europa2013. Az eredményhirdetés szeptemberben lesz.