Szerdán 25-25, új beszerzésű, alvállalkozó által üzemeltett szóló és csuklós busz állt forgalomba egyebek mellett az 5-ös, a 9-es, a 25-ös, a 104-es és a 105-ös vonalakon.

A BKK tájékoztatása szerint az első nap jelentős hiba nélkül zárult, az utastájékoztatással azonban akadtak problémák. A járművekben már a Forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszer (Futár) üzemel, amely GPS-alapú követést tesz lehetővé, és az utastájékoztatás is GPS-koordináták alapján történik.

A rendszer még tesztüzemmódban működik, szinte minden nap frissítik, de előfordul, hogy egy-egy megálló bemondása elmarad, vagy rossz megállót ír ki az utastájékoztató. Ezeket a Futár fejlesztőjével együtt folyamatosan javítják – közölte a BKK.

Az MTI tudósítója szerdán azt tapasztalta, hogy egyes zsúfolt járatokon problémát okoz az ajtók becsípődésgátló rendszere. Az ajtók előtti sárga sávban tartózkodva a fotocellás rendszer nem engedi bezárni az ajtót, emiatt egyes zsúfoltabb járatokon kisebb késések fordultak elő szerdán.