Egyelőre nem tisztázott, pontosan mi is történt pénteken reggel 11.30-kor az Észak-Anglia nyugati és keleti partvidékét összekötő autópályán. A felvételek arra engednek következtetni, hogy a kamion nagy sebességgel, hátulról belerohant a fiatal nőket szállító kisbuszba, és letaszította azt az autópálya melletti felhajtó útra. 

Kamionnal ütközött a leánybúcsú partibusza 1
Kamionnal ütközött a leánybúcsú partibusza 2

Kamionnal ütközött a leánybúcsú partibusza

Kamionnal ütközött a leánybúcsú partibusza

Kamionnal ütközött a leánybúcsú partibusza 9
Kamionnal ütközött a leánybúcsú partibusza 10
Kamionnal ütközött a leánybúcsú partibusza 11
Kamionnal ütközött a leánybúcsú partibusza 12
Kamionnal ütközött a leánybúcsú partibusza 13
Kamionnal ütközött a leánybúcsú partibusza 14
Fotó megosztása:
Kamionnal ütközött a leánybúcsú partibusza 15


A Mercedes kisbuszban utazó lányok egy egész hétvégés leánybúcsúra utaztak volna az otthonuktól mintegy 110 kilométerre fekvő Liverpoolba. Tizenegy óra körül indultak, alig fél órával később bekövetkezett a tragédia. 
A felborult kisbusz vezetője és húsz utasa egytől egyig súlyos sérüléseket szenvedett, hetük állapota kritikus. A menyasszonyt, Stephanie Firth-t életveszélyes gerincsérüléssel szállították kórházba, leendő anyósát jelen pillanatban is az intenzíven ápolják. 
A tanú, az elsőéves főiskolás Bethany Jones (nyitóképünkön) a helyszínen belehalt sérüléseibe. 
Tucatnyi rendőrautó, tíz-tizenöt mentő és hat mentőhelikopter érkezett a helyszínre, az autópálya késő estig lezárva maradt. A mentést vezető szakemberek elmondták, évek óta nem találkoztak ilyen borzalmas balesettel. A rendőrség letartóztatta a teherautó vezetőjét, egyelőre találgatások sincsenek arra nézve, hogy mi okozhatta a végzetes ütközést. 
A baleset a második legsúlyosabb az M62-es autópálya történetében: 1974 februárjában észak-ír terroristák 11 kilogrammnyi robbanószert rejtettek el azon a buszon, amely a brit hadsereg és légierő tagjait, valamint azok családtagjait szállította. A robbanásban tizenkét ember, köztük három civil veszítette életét.