A párizsi tömegközlekedési vállalatnál, a RATP-nál (Régie Autonome des Transports Parisiens) hamarosan forgalomba álló MAN Lion’s City-k különlegessége, hogy az elektromos motorok segítségével a fékezéskor felszabaduló energia egy részét akkumulátorokban tárolják el, melyet később gyorsuláshoz is felhasználhatnak. A hibrid hajtás további előnye, hogy a ‘start-stop’ üzemnek segítségével csökkenthető a jármű üzemanyag-fogyasztása úgy, hogy az autóbusz
elektronikai berendezései kikapcsolják a dízel erőforrást akkor, amikor annak működésére nincs szükség.

Az elektromos motorok pedig a megállókban, a jelzőlámpáknál, vagy a dugókban állva nem fogyasztanak üzemanyagot. Emellett a busznak álló helyzetben nincs károsanyag kibocsátása, a motor működési zajszintje pedig minimálisra csökken. A gyártó tájékoztatása szerint a hibrid hajtáslánccal a jármű legalább 30 százalékkal kevesebb üzemanyagot használ fel a hagyományos dízel üzemű autóbuszhoz képest. Ez viszonylattól függően 10 ezer literes éves megtakarítást is eredményezhet. A Lion’s City szén-dioxid kibocsátása pedig 26 tonnával lehet kevesebb évente, mint egy hagyományos üzemű járművé.

A szóló kivitelű, alacsonypadlós autóbusz 12 méter hosszú, 2,5 méter széles és 3,3 méter magas, utasterében 28 ülőhely és 48 állóhely áll rendelkezésre. A Lion’s Cityben az Euro 5-ös-, továbbá az EEV szabványnak megfelelő 250 lóerős, 140 kilowatt teljesítményű D0836 LOH68-as motor található, melyet két, egyenként 75 kilowattos aszinkronos elektromos motor segít. A járműben továbbá hat darab, légbefúvással hűtött nagy teljesítményű akkumulátort szereltek, melyek töltési teljesítménye egyenként 400 kilowatt.

A hibrid hajtású MAN Lion’s City először 2011-ben járt a szerelem városának is tartott francia fővárosban, azóta pedig többször szállított utasokat belvárosi vonalakon. A vállalat a tesztek során szerzett tapasztalatok alapján döntött úgy, hogy 15 darabos hibrid flottát vásárol a német gyártótól.
A párizsi RATP az egyik legnagyobb közlekedési vállalat Európában, mely közel 4 300 darab buszt üzemeltet. Az állomány részét képezi 550 darab korábban vásárolt MAN Lion’s City busz is.