Idén 54 országból, 19 kategóriában összesen 4,662 termékkel neveztek a gyártók, dizájnerek és építészek a ‘Piros Pont Díjra’. Az új Volvo FH az ‘autóipar és szállítás’ kategóriában nyerte el a rangos díjat, mellyel minden évben a fejlett formakultúrát képviselő ipari főszereplőket jutalmazzák.

Azok az alkotások, amelyek átmentek a teszten a kritikus szemű nemzetközi Piros Pont zsűri előtt, nem fognak eltűnni a piacon, továbbá megállják helyüket a nemzetközi versenyben. A legnagyobb és legnépszerűbb nemzetközi formatervezési verseny Piros Pont Tervezési Díjat 1955-ben alapították és azóta adják át a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban található Essenben.
 
‘Az új FH-nál nagy hangsúlyt fektettünk a dizájn- és az érzelmi szempontokra, amelyek általában nem kapnak elsődleges figyelmet a haszongépjármű formatervezés világában. Fantasztikus, hogy a Piros Pont zsűri elismerte erőfeszítéseinket, és örülünk annak, hogy megkaptuk az ipari dizájnminőség világszerte ismert védjegyét.’
-jegyezte meg Rikard Orell, a Volvo Trucks vezető dizájnere.

A díjat hivatalosan július elsején az esseni operaházban, az Aalto-teremben adják át, ahol több mint 1000 vendég lesz jelen a dizájn, az ipar, a politika és a média világából. Az elismerésnek köszönhetően az új Volvo FH-t négy héten keresztül (július 2-28. között) tematikus kiállításon tekinthetik meg az érdeklődök az összes többi, Piros Pont dizájnnal jutalmazott termékkel együtt az erre a célra kialakított múzeumban. A világ egyik legnagyobb állandó dizájn kiállításának otthont adó létesítmény, a Zeche Zollverein Coal Mine Industrial Complex-ben ezt követően egy évig lesznek a kulturális intézmény állandó tárlatának részei.